منابع غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که در بدن از صدمه DNA سلول ها توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند و از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری می نمایند. ده ها غذا که به مصرف روزانه می رسند حاوی آنتی اکسیدان های مختلف هستند، ولی این بار در اینجا به چند نوع آن اشاره می گردد.
1ـ قهوه: آنتی اکسیدان های کلروژنیک و کافئیک موجود در قهوه از بروز سرطان های روده ی بزرگ جلوگیری می کنند. این دو آنتی اکسیدان هستند که سبب تغییر خلق و خو پس از مصرف قهوه می شوند و در ضمن جریان خون را در رگ های بدن تسهیل نموده و از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری می کنند. باید اشاره کرد که مطالعات علمی زیادی نشان داده اند که مصرف قهوه کافئین دار از بروز بیماری هایی مانند بیماری قند، پارکینسون و آلزایمرز و غیره جلوگیری می کند.
2ـ چای سفید: تحقیقات علمی نشان می دهند که آنتی اکسیدان های چای سفید از نظر کمیت و کیفیت در صدر جدول چای سیاه و چای سبز قرار دارند و از بروز پیری زودرس جلوگیری می نمایند. این آنتی اکسیدان ها همچنین در تقلیل فشار خون بالا نقش دارند.
3ـ شکلات: آنتی اکسیدان های موجود در شکلات به صورتی هستند که عملکرد اختصاصی دارند و از بروز دیابت نوع دو، عارضه ی آسم و بعضی از سرطان ها جلوگیری می کنند. شکلات های سیاه که همان کاکائو هستند دارای مقدار زیادی فلاوونوئید می باشند که نقش انکارناپذیری در سلامت و بهزیستی دارند.
4ـ توت ها: توت ها، مخصوصا توت های خوشرنگ پررنگ به علت داشتن پلی فنول ها که آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند علاوه بر جلوگیری از بسیاری از بیماری های مزمن قادرند کلسترول بد خون را کاهش داده و از بروز عفونت های مجاری کلیوی پیشگیری کنند. با وجودی که حاوی مقداری فروکتوز یا قند میوه هستند باز در متابولیسم قند خون دخالت داشته و فشار خون را تقلیل می دهند.
5ـ برنج قهوه ای: برنج قهوه ای یا برنج وحشی حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان هایی به نام آنتی سیانین هستند که در سلامتی سلول های مغزی نقش دارند و از عارضه ی فراموشی جلوگیری می کنند. در ضمن این دسته از آنتی اکسیدان ها از پیری زودرس، بیماری های قلبی و سرطان نیز جلوگیری می کنند. بعضی از مواد موجود در برنج قهوه ای خاصیت ضدالتهاب دارند و برای تسکین دردهای مفاصل مهم می باشند.
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2